вторник, 3 септември 2013 г.

Новини Благоевград

Всичко, случващо се около река Струма - новини, събития, бизнес справочник и полезна информация можете да откриете в този сайт


Всеки един българин е посещавал Благоевград днес, през 2013 година. Поне това сочат проучванията. Интересът на хората е оправдан, тъй като традициите на Пирина са станали еталон през годините. Автентичната музика, природните и културни ценности, са само малка част от чара на града.
Причините за посещението на този млад и привлекателен град са много, но ние ще акцентираме върху тези, които ни правят най-силно впечатление, а именно:
- Красивата природа – Парк Бачиново
- забележителностите – Аква Парк Благоевград, Зоологическата градина много други.
- Младите и привлекателни хора
- Чисти въздух и спокойствието
- Културното наследство завещано от старите българи.
- Патриотизма.
Каквото и да си говорим, Благоевград е град с два университета, много колежи, хора, от най-различни страни по света. Красиви младежи дефилират централна градска част, а гостоприемството на благоевградчаните е уникално по свое му си. Вкусните гозби, отбраните ракии и хубавите жени допълват живописната картинка, за която ви разказваме в тази статия.
Не случайно градът печели често призове за най-привлекателен, бързоразвиващ се и атрактивен град в родината ни. Лятото на 2013 година за първи път наградите на БГ Радио се раздадоха извън столицата – София. Познайте кой град избраха организаторите? Естествено – Благоевград.
В случай, че отидете в пиринския край, ще усетите позитивната енергия на планината и ехото на фолклорните песни и танци. Освен това можете да похапнете национална кухня със страхотен вкус, който ще запазите за години напред. Не пишем всичко това, за да правим поредната реклама, а защото почувствахме със сърцето си българщината по тези земи.
В обобщение
Подробна информация за случващото се от Благоевград и Югозападна България като цяло можете да намерите в сайта www.blagoevgrad.eu, който е един от най-актуалните и посещавани в Пиринско. Не пропускайте да се запознаете с бита и културата на пиринчани, защото определено има какво да прочетете и видите.

Източник:  Poneshto.Com